Oldal kiválasztása

Az idei tél kevés napsütéssel telt, biztosan sokan vannak már, akik alig várják az üde illatú tavaszt, a hosszabb nappalokat, a fagymentes időt. Túrázni is nehezebb indul el az ember télen. A tavasz közeledtét nem csak a melegebb nappalok, de az apró fehér hírnökök, a hóvirágok előbújása is jelzi. Körbenéztünk merre érdemes indulni, annak, aki szereti a csodaszép hóvirág mezőket, ezekből a túrákból ajánlunk most néhányat.

Mielőtt belevágnék a túrák ismertetésébe, jó tudnod, hogy a hóvirág védett növény, ezért a mindent a szemnek semmit a kéznek elvvel jobban jársz, ugyanis a leszedett hóvirágért büntetés kapható.

1.Bakonybél környéke – Március 9.

A hóvirág mellett tőzikéket is láthatsz, amint színpompásan köszöntik a tavaszt. A túra a Hubertlaki-tó és Vörös-séd környékén lesz, szervezett túra keretén belül ismerkedhetsz meg a lenyűgöző tájjal. A Hubertlaki-tó, vagy más néven Gyilkos-tó önmagában is mesébe illő látvány, a hóvirág szőnyeg még felemelőbbé teszi a kirándulást. Feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz ideális helyszín az év bármely szakában. A vezetett túra 4 órás, a táv 10 km, 5 év feletti gyerekkel ajánlott.

Bővebb információ:

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-tavasz-hirnokei.html

Hóvirág, Tavaszi, Virágok, A Tavasz

2. Hóvirág túra a Duna árterén – Február 24.

A Solti-szigeten barangolhatsz majd az ártéri erdőkben, hogy szemügyre vedd a tavasz legelsőnek nyíló hóvirágait. A fehér virágok mellett káprázatos látványt nyújt a szinte ugyanebben az időben nyíló dunai csillagvirág, mely kék színű szirmokat bont. Az ártéri erdőben a növények mellett az élóvilágot is meglesheted, a Dunán telelő récecsapatok mellett akár sasok és más erdei állatok is feltűnhetnek. Vízálló túracipő ajánlott.

Bővebb információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-hovirag-tura.html

3. Alcsúti Arborétum

Az Alcsúti Arborétum minden évben más más arcát mutatja és egyre népszerűbb a kirándulók körében. Február végén, márciusban is érdemes tenni egy sétát a kertben, hiszen ekkor tengernyi hóvirág borítja az Arborétumot.

Hóvirág, Hó, Hideg, Tavaszi, A Tavasz

Hóvirág, Virágok, Virágzás, Fehér

4. Telekes-völgy 2019.03.16.

Az Aggteleki Nemzeti Park területén található szurdokszerű völgyben szép számmal nyílnak a hóvirágok és a csillagvirágok, amit szintén szervezett túra keretén belül meg is leshetsz. A völgy szűk, helyenként a Telekes patak völgyét kerülgetve visz a z útvonal, ettől még izgalmasabbá válik a túra, mely 7 km-es.Előzetes bejelentkezés szükséges, melyet itt tudsz megtenni:

http://erdeiprogramok.hu/esemenyek/csillagviragok-nyomaban-a-telekes-volgyben/

Hóvirág, Tavaszi, A Tavasz

5. Mecsek

A napokban arról szóltak a hírek, hogy már virágzik a hóvirág a Mecsekben is.Reméljük, hogy ez azt jelenti, hogy idén nem tart sokáig a tél, s hamar megérkezik a tavasz. Mindegy melyik túrát választod, kis szerencsével biztos találsz majd sok szép hóvirágot az út során.

Aki kedvet kapott a hóvirág leső kirándulásokhoz, akár önállóan is nekivághat, rengeteg erdőn, mezőn találkozhat majd a tavasz kicsiny hírnökeivel. Egyet ne felejts el! Nem szabad leszedni!

Hóvirág, Virágok, Tavaszi Virág, Üzem, Bezár, Makró

Képek forrása: pixabay