Oldal kiválasztása

Újra egyre többen vannak, akik a nyüzsgő mindennapok pihenését nem luxus hotelekben szeretnék kipihenni, hanem inkább elvonulnának a világ zajától. Igen, megint egyre népszerűbbek a kempingek, lakókocsizások, nomád kirándulások, sátrazás. Egy új fogalom is bekerült a köztudatba, méghozzá a “glamping”, ami nagyjából annyit jelent, hogy a hagyományos kemping elemeit egy magasabb szintre emelik, s így létrejön a “luxus kemping”, ahol nomád körülmények között vagy ugyan, de mondhatni öt csillagos nomád körülmények között. Mindenesetre, akár egy fa tetején, akár egy retró lakókocsiban töltöd szabadidődet van néhány felszerelés, amire egészen biztosan szükséged lesz.

  1. Kanálgép

Nem egy nehéz szerkezetre kell gondolni, amikor ezt a kifejezést hallod. Sőt! Ez pont azért praktikus, mert kicsi, könnyű, kevés helyet foglal. A Magyar Honvédség is használja. Konzervnyitó, kés, villa, kanál szett, mely belecsúsztatható a konzervnyitó részébe. Rozsdamentes acélból készül, ezért tartós, sok-sok kiránduláson, kempingezésen fogod tudni használni.

2. Univerzális túlélőeszköz

Sosem tudhatod, hogy melyik pillanatban lesz szükséged egy medveelrettentő eszközre, ezért mindig jó, ha van nálad egy balta. Komolyra fordítva a szót, azért fogsz örülni ennek a készletnek, mert kis helyen is elfér, s nem csak balta, de fűrész, ásó és kés is van hozzá. Persze ezek kisméretűek, de arra tökéletesek, hogy ha tűzrakáshoz fát szeretnél hasítani, vagy kenyeret kell vágni. Egy tok is van hozzá, melybe az ásó és a balta könnyedén belefér.

3. Piezo gyújtós kemping gázfőző

Kisebb ebédekhez, hússütéshez tojásfőzéshez, tea és kávékészítéshez, konzervmelegítésre tökéletesen használható. Rozsdamentes acélból készült, kicsi, 190 g-os gázpalackkal működik. Az egyik leghasznosabb kiegészítő kempingezéshez. Sátoron belül nem érdemes használni, szóval irány a szabadtér! A wikipédia szerint a piezo gyújtóról ezt érdemes tudni: A piezoelektromosság olyan fizikai jelenség, melynek során bizonyos anyagokon (kristálykerámia) összenyomás hatására elektromos polarizáció (töltésszétválasztás) lép fel. Így a mechanikai feszültségváltozás elektromos feszültséget hoz létre. A fordított effektus során elektromos feszültség hatására megváltozik az alakjuk. Ez utóbbi az inverz piezoelektromosság. A jelenség tehát megfordítható, ugyanabban az anyagban oda-vissza működik.

4. Thermo bögre

Te sem szeretsz mindig műanyag pohárból inni? Szerezz be egy thermo bögrét, ezzel véded a környezeted is, sőt mindig a saját poharadból ihatsz. Tartja a meleget, de közvetlenül tűzön melegíteni nem lehet. Kis helyen is elfér, akár a táskádra is akaszthatod egy madzag segítségével.

5. Dynamo fejlámpa

Szerencsére nyáron sokáig van világos, de ha mégis szükség lenne éjszaka fényre a legpraktikusabb megoldás egy fejlámpa lehet, mert a két kezed szabad tud maradni. Nagyon erős fénye van, akár bicikli lámpaként is használható. Forgatható, vízálló, állítható gumipánttal. 3 állása van, villogó, 1, illetve 3 ledes.

+1 Solar kemping zuhany

Egy fárasztó túra után jól esik egy tusolás. Az erdőben sem kell már ezt nélkülöznöd, ezzel a zuhannyal. 20 literes tartálya van, melynek vizét a nap melegíti fel. Erős PVC anyagból készült, felső részét rögzíteni tudod egy magasabb pontra. A tasakból egy csövön át jön a víz, mely kivezetés egy mini zuhanyrózsában végződik, ezzel biztosítva az egyenletes vízsugarat. A csövön kis csappal tudod elzárni a vizet. Mindössze 400 g súlyú. Biztos, hogy ez lesz az egyik olyan kiegészítő, amire neked is szükséged lesz!

Ebben a YouTube videóban megnézheted hogyan is működik!

https://www.youtube.com/watch?v=SqCSI7rSkTc

Tetszettek ezek a kempingfelszerelések? Van egy jó hírünk! Itt meg tudod vásárolni!

https://vandor-turabolt.hu/kempingfelszereles