Oldal kiválasztása

Ebben a rohanó, gyors világban, talán nem is szorul magyarázatra az a tény, mennyire fontos a mozgás. Mozgás alatt most persze nem azt értem, hogy futsz a busz után, vagy átpakolod az íróasztalod egyik szegletében található papírkupac halmot a másik oldalra. Sajnos nem, nem tudlak megnyugtatni, ettől nem lesz jobb a közérzeted és izmosabb is aligha leszel. Ebben a borongós, nyirkos időben még annyira sincs kedved kimozdulni, mint jó időben? Akkor most figyelj, ezek miatt megjöhet a kedved!

Minden kezdet nehéz

Én legalábbis ezt tapasztalom magamon. Végre itt a hétvége, kinézek a szürke időre, és biztos, nem lesz kedvem kimozdulni. Aztán eszembe jut, hogy kint lenni már szeretek, szóval csak el kell indulni. Vedd rá magad, nem fogod megbánni! Ezekért biztosan nem:

1.Jobb lesz a közérzeted

Elcsépeltnek hangzik, de tényleg így van. Egész héten robotoltál, munka, család/párkapcsolat/gyerekek, alvás, aztán megint egy új nap. S már itt is a péntek, aztán kettőt pislogsz és már újra hétfő. Néha igenis ki kell szellőztetni a fejedet. Ha van gyereked, kutyád, valószínűleg könnyebben veszed rá magad egy kis túrára. De most olyan kirándulásra gondolok, ami egy kicsit más, nem csak a közeli játszótérig tart. A természetben könnyebb elfelejteni a gondokat, és hazaérve lehet, hogy másképp látsz majd mindent, rájössz, a megoldásra. Az aktív pihenés is teljesen jól ki tud kapcsolni, fel tud frissíteni. Legalább havonta egy-két alkalommal menj el, fedezd fel a “természet gyógyító erejét!”

2. Kevesebb megfázás, több egészség

Akik rendszeresen sportolnak, mozognak, sokkal ellenállóbbak az őszi, téli szezon betegségeivel szemben. Kevesebb pénzt kell költened gyógyszerekre, meghűlés elleni szerekre. Már pedig aki egészséges, az sokkal vidámabb is!

3. Együtt töltött idő

Az a legjobb a kirándulásokban, hogy nincs wifi, így ténylegesen tudsz időt tölteni a szeretteiddel, barátaiddal. Egy barátnős/haveros kiránduláson mindent jól kibeszélhettek, talán nap végére másképp látjátok majd a helyzeteket. Sok nevetés, vidámság garantált. Kirándulás után pedig jutalmazzátok meg magatokat, forró csokival, teával, egy meleg rétessel, nem csak átmelegít, jól is esik!

4. Viszlát komfortzóna!

Ha már gyakorlottabb túrázó vagy érdemes bevállalnod egy-két nehezebb, kihívásosabb kirándulást is. Az biztos, hogy ha mászós, kapaszkodós, nehezebb terepes túrán nem lesz időd agyalni a problémákon, csak arra fogsz koncentrálni, hogy hova lépj, hol kapaszkodj. Ez a legjobb kikapcsolódás! A nap végén pedig büszke is leszel magadra, hogy teljesítetted!

5. Csodálatos helyeket fedezel fel

Számtalan hely van, hazánkban, ami leírhatatlanul gyönyörű. A természetben ősszel és télen is van látnivaló, sőt az őszi színpompás erdő látványa semelyik hónaphoz nem hasonlítható. Télen pedig egyes helyeken több mindent látsz, nem takarják hatalmas lombkoronák. A havas tájnak is meg van a maga varázsa, na meg persze előkerülhet a szánkó, síléc is.

+1 Kellemesen lefárasztja a családot

A gyerkőcösök tudják, hogy nem könnyű lefoglalni az apróságokat. Rengeteg hely van, ahova el tudod vinni a gyerekeket is. Ők biztosan nagyon fogják élvezni az erdőket, szép faleveleket, kavicsokat, ágakat gyűjthetnek. Sokat tudnak futkosni, kipróbálhatják magukat fára mászásban, patak átugrásban. Az biztos, hogy estére lesz pár nyugodt, csendes órád!