Oldal kiválasztása

Sokak nagy örömére megérkezett az idei első hó. Végre lehet hódolni a téli sportoknak itthon is. Most összeszedtük neked a legjobb síelési, szánkózási lehetőségeket, hogy ne kelljen keresgélned! Öltözz fel jó melegen, aztán irány a pálya!

Dobogókő

A 699 méter magasan fekvő Dobogó-kőről kapta nevét ez a Budapesttől mintegy 25 km-re található csodaszép kirándulóhely és sípálya. A sípálya a honlapjuk szerint ugyan még nem üzemel (20-25 cm-s hóvastagságtól tudják fogadni az érdeklődőket), de biztosan találunk egy-két szánkózásra, sífutásra alkalmas részt. A sípályán nem szabad szánkózni, de kb. 200 méterre innen már bátran száguldhatsz. Ha pedig csak túráznál egyet, akkor is érdemes felkeresned Dobogókőt, mert hosszabb-rövidebb kirándulásokat is tehetsz itt.

Mátraszentisván Sípark

A télies időjárásnak köszönhetően 2018. 01. 17-étől ismét megnyitja kapuit a Mátraszenistváni Sípark, ahol haladók és kezdők egyaránt megtalálják a számításukat, illetve a kedvükre való sípályát. A hó minőségét hóágyúkkal biztosítják. A különböző nehézségi szintű pályák mellett látványelemek is kiépítésre kerültek, így az egész család részére szuper egész napos kikapcsolódást nyújt. A szánkózás szerelmeseire is gondoltak, őket hócsúszdapark várja. A csúszás után sílifttel könnyítheted meg a felfelé jutást, ha pedig elfáradtál a körpanorámás rönkházban kortyolhatsz forralt bort, vagy meleg teát.

Kékestető

Az előrejelzés szerint, ha az időjárás is úgy akarja, szintén szerdán nyit a Kékestetőn található sípálya. Innen indul az ország leghosszabb sípályája. Gyakorlott snowboardosoknak, síelőknek kiváló terep lesz. Felvonó van, szomjas és éhes sportolókat étterem várja. Akár több napos kiránduláshoz is ideális helyszín, és ha már itt vagy semmiképp ne hagyd ki a TV Torony Kilátót.

Eplény

Az egyik legismertebb sípálya itthon, mely már most is javában üzemel. Akár este is tudsz egy jót siklani, a pálya kivilágított. Az egész családnak felhőtlen kikapcsolódást ígér. Nem baj, ha nem tudsz még síelni, itt megtanítanak. Szerdára (2018.01. 17.) az idei tél egyik legjobb pályáját ígérik, de ha a mínuszok kitartanak, még a hétvégén is érdemes lesz felkeresned. Kölcsönözhetsz is felszerelést. Sífelvonó, étterem, snowpark fogadja az érdeklődőket. (kép forrás: http://siarena.hu/sipalyak-es-felvonok)

Normafa

Téli, havas hétvégéken a budapestiek egyik legkedveltebb kirándulóhelye, így nem árt korán elindulni, ha itt szeretnél síelni, szánkózni, mert a parkoló hamar megtelik. A pálya ingyenes, a kacagás és jókedv garantált. Amikor a hó lehetővé teszi sífutó pályát építenek, ami ugyanúgy ingyenesen használható, mint a síelésre alkalmas domb. A nap végén pedig a rétes kihagyhatatlan.

Fotók: pixabay