Oldal kiválasztása

Rengeteg üzletben, és terméken feltűnhet, hogy nincs minden egyes szava magyarra fordítva, de mindenki úgy veszi, mint aki tudja (vagy mintha tudná) mi mire való, mit jelent és miért lesz az jó neki. Ne keseredj el, ha nem tartozol közéjük, viszont olvasd el mai jegyzetünket, ha kíváncsi vagy rá, mint jelent a softshell és miért fogod nagyon szeretni ezt az anyagot!

Légáteresztő, vízálló, szélálló, ez mindent tud?

Ha nem is mindent, de igen, ez egy olyan anyag, amit egyre többen kedvelnek és vásárolnak. Tartós, strapabíró, akár hétköznapi viseletnek is hordható.  Maga a szó, annyit jelent puha héj. Egy túraszaküzletben találkozhatsz többször a héj elnevezéssel, ami a kabátok, felsők rétegét (vízálló, szélálló, stb.) jelentheti. Sok mindent hívhatunk  softshellnek, de leginkább egy puhább tapintású, magas kopásállóságú, vízálló, szélálló anyagra gondolj, amikor meghallod a softshell kifejezést. Van belőle egészen vastag, membrános, illetve vékony darab is.

Nőknek ezt a softshell mellényt tudjuk ajánlani. Ha kabátot keresel, akkor pedig ezt a női softshell kabátot.

Kik szeretik hordani?

Először is azok, akik kevésbé szeretik a réteges öltözködést. Legtöbbször a túrán három réteg (héj) kerül rád, egy szél- vagy vízálló kabát, alá egy polár, melegítő réteg, legalulra pedig egy nedvességelvezető aláöltözet. Ehelyett a hármas helyett találták ki a softshell anyagot, megelőzve azt, hogy a le- föl öltözködés miatt kelljen megállni egy túrán. Tehát ez az jelenti, hogy egy vastagabb softshell kabát alá nem szükséges több réteget felvenned, elég egy hosszú ujjú póló is. Persze mindig vedd figyelembe az időjárást, téli mínuszokban elkélhet egy pulóver is.

A vastagabb anyagból készült softshellt motorosok nagyon kedvelik, hiszen szélálló, kényelmes viselet.

Ez az anyag tökéletes választás minden túrázónak, hegymászónak, outdoor sportot űzőnek. Sokan hordják mindennapi viseletként is.

Férfiaknak ezt a softshell mellényt tudjuk ajánlani. Ha pedig kabát kellene, akkor itt van például ez a softshell kabát.

Egy softshell dzseki különböző mértékben lehet vízálló. Van 3000 mm, 8000 mm, vagy 15 000 mm-ig vízálló. Ezek a szempontok, akkor a legfontosabbak, ha szeretsz hosszantartó esőben sétálni, vagy pont úgy alakul, hogy a régóta tervezett kirándulás során tartósan esik az eső.

Csak kabát készül belőle?

Szerencsére már tudsz venni softshell anyagból készült nadrágot és sapkát, kesztyűt is.

Összességében elmondható, hogy gyakori túrázóknak, szabadtéri sportot űzőknek biztos, hogy nagyon hasznos, és kellemes sporttársa lesz egy ilyen kabát, de hétköznapi viseletként sem fogod megbánni, ha egy softshell dzsekit vásárolsz. Női változatokban is kapható, ahogy fentebb is jeleztük.

Ide kattintva láthatod összes softshell ruházatunkat!